Rehabilitáció és szépségápolás

Kinesio tape

Dr. Kenso Kase, japán kiropraktőr a módszer kifejlesztője. A tape, magyarul  tapasz a bőr “utánzata”, egy pamutrétegből, illetve hátoldalán egy hullámszerűen felvitt akril ragasztórétegből áll. Lég-, és vízáteresztő: lehet vele zuhanyozni, úszni. A kinesio tapasz kémiai hatóanyagtól mentes, pusztán mechanikus módszer, mely megfelelő felhelyezési technikával a szervezet öngyógyító folyamatait segíti.

A kinesio tape technika lényege

A tape felhelyezését kineziológiai tesztek alapján fejlesztették ki. A bőrhöz nagyon hasonló elasztikus anyaga bőr és a bőr alatti kötőszöveten keresztül a reflexkörök aktiválásával, pozitív jelzéseket közvetít testünknekmelyek meggyorsítják a regenerálódást. A fájdalom és sérülés megelőzésében is használjuk, a kinesio tape stabilizálja a gyengült, sérült, műtött testrészeketA kinesio tape hatása a ragasztás technikájától függ. Fájdalom,sérülés esetén a felhelyezéstől számított 3-5. napon várható  a tape elsődleges hatása.

Kinesio tape: mit jelentenek a színek?

A kinesio tape-ről általában az embereknek a sportólókra felragasztott színes szalagok jutnak az eszébe. Az egyik leggyakoribb kérdés a kinesio tapasz kapcsán, hogy mit jelentenek a különböző színek. Fontos először is leszögezni, hogy a kinesio tapaszok színüktől függetlenül ugyanolyan anyagból készülnek és ugyanaz a hatásmechanizmusuk. A színterápia szerint a színek ugyanakkor befolyásolni tudják lelki állapotunkat. A meleg színek (piros, pink kinesio tape) energetizáló hatásúak, a hideg színek (világos kék, sötét kék kinesio tape) hűsítenek, gyulladáscsökkentő hatásúak. A kezelések során ez alapján a gyulladt testrészre kék színű kinesio tapaszt teszünk, legyengült izomzat vagy lassult vérkeringés esetén az adott testrészen piros színű kinesio tape-et használunk.

Flossing

A flossing egy rendkívül sokoldalú, elsősorban a mozgásszervi prevenció és rehabilitáció terén használt komplex fizioterápiás eljárás, amelynek része a floss szalaggal végzett kompressziós terápia, illetve a flosstréning. A kezelés fő célja a mobilitás növelése, a fájdalom csillapítása és a szöveti letapadások oldása. A terápia során az egyes izmokat, ízületeket, fasciát egy speciális gumiszalaggal (floss szalag) körbetekerjük (kompresszió), majd a kezelendő testrészt speciális gyakorlatokkal mobilizáljuk. Akut és krónikus sérülések, fájdalmak esetén egyaránt használható, az izom-és kötőszöveti egyensúly megbomlását,  az ízületek mozgásterjedelmének beszűkülését, a szövetek krónikus feszességét, az izmok gyengülését, sérülését, a különféle gyulladásokat, letapadásokat és fájdalmakat hivatott csökkenteni.

Access Facelift

Egy elképesztő eljárás, ami az öregedés jeleit visszafordítja az arcon és hasonló hatással van az egész testre. Ha folyamatosan végezzük (5-20 alkalommal), maradandó hatást érhetünk el.
Az Access Facelift Fiatalítás és Energetikai ránctalanítás hozzásegít ahhoz, hogy megőrizd fiatalságodat, egyedülálló módon tudja kisimítani a ráncaidat, a testedet és az életedet!

Hogyan zajlik a kezelés?

Egy fantasztikus energia, amit habár az arcon és a dekoltázson végzünk, nem csak ott hat. Külsőleg visszafordítja az öregedés jeleit az arcon és az egész testen, belsőleg pedig oldja az öregedéssel, az élettel kapcsolatos fix nézőpontokat és ítéleteket, amelyek hatnak a külső megjelenésünkre is. Komplex hatásának köszönhetően már az első kezelés alkalmával észrevehető a változás, ha pedig több kezeléssel megajándékozzuk magunkat, tartós eredmény érhető el.

Mi alapján hat?

A testre való hatása mellett energetikailag is megváltoztatja a megjelenésünket. A kisugárzásunk fiatalságot sugall a kezelés után az éveink számától függetlenül. A kezelés során az arc, nyak és dekoltázs gyengéd érintésével  kényeztetjük a testet, mely újrateremti a testet sejtszinten. A kezelés során számos terület aktiválódik, oldódik, tisztul és felülíródik: a bőr rugalmasabb, ránctalanabb lesz, az immunrendszer erősödik, sejtmemória felülírja a sejtek öregedését, elengedheted az ítélkezéseidet, berögzült mintáidat, hitrendszereidet.

Ahogy nincs szivárvány eső nélkül, úgy nincs gyógyulás fájdalom nélkül sem. Minden rossz addig tart, amíg szembe nem nézel vele.

— Robert Lawson

Légy türelmes magaddal! A gyógyulás nem rövidtávfutás, hanem maraton; nem egy hatalmas ugrás, hanem kis lépések sorozata.

— Bob Gass

%d blogger ezt szereti: