Rajzelemzés – Rajzteszt

A rajzod többet árul el Rólad, mint gondolnád...

RAJZTESZT

Tudatalattink féltve őrzött emlékei, örömünk, fájdalmunk, sőt egész jellemünk érvényre jut, ha rajzolunk. Óriási a kifejező ereje, minden vonással közelebb visz saját lelkünkhöz, önmagunk igazi megismeréséhez. Minden motívum, vonal és árnyék rólunk árulkodik.

 A rajz az egyik legősibb kommunikációs eszköz, amellyel az ember kifejezte érzéseit. Talán éppen az benne a legfélelmetesebb, hogy senkit sem csaphatunk be, sem másokat, sem önmagunkat – a rajzunk őszinte. Nem véletlen, hogy a pszichológia figyelme egyre erőteljesebben irányul a rajzoltatás fontossága felé. Jelentőségét az is igazolja, hogy ma már egyre több területen alkalmaznak különféle rajzteszteket – a házassági tanácsadástól, a munkaköri alkalmassági vizsgálaton és pályaválasztási tanácsadáson át egészen a bűnügyi felderítésig.

Dr. Taraczközi István orvos-természetgyógyász által kifejlesztett teszt, alapvetően a testi és lelki problémák diagnosztizálására alkalmas, tehát elsősorban a gyógyítás szolgálatában áll.  Az analitikus mindig a kép egészéből kiindulva figyeli meg az egyes elemek lapon való elhelyezkedését, egymáshoz való viszonyát és méretét, majd egyenként is elemzi őket. Részletesen megvizsgálja azok vonalvezetését, árnyékolását, szerkezetét, hiszen minden apróságnak jelentősége van.

Konzultáció rajzvizsgálattal – 4000 FT/alkalom

Mintha a művész a látomást szeme felszínéről vinné át a papírra anélkül, hogy belegondolna, hogy hihető vagy tudományosan helyes-e… amit a rajzoló a szemével látott és az elméjével gondolt, az egy szempillantás alatt része lesz a mi, a többiek látható világának.

— Sjón

A rajz nem akkor keletkezik, amikor a papíron már valami látszik. Olvasással, megértéssel és megérzéssel – nagy szóval élve: belső látással.

— Reich Károly

%d blogger ezt szereti: