Masszázs típusok

Hátmasszázs

Fájdalomcsillapítás masszázzsal

A közismert hátmasszázs célja a hát, nyak, váll  és a deréktáj izmainak lazítása, illetve ezen testrészek vérellátásának javítása.

 A mindennapi megterhelés és stressz során izmaink görcsössé válnak, melyen egy hátmasszázs is segíthet. Az említett testtájak esetében a krónikus fájdalom kialakulásának oka általában a rendszeres ülőmunka. A hát izmai állandó terhelés alatt vannak, fáradtságuk, fájdalmuk igen sok ortopédiai és reumatológiai betegségnek lehet tünete.

A hátmasszázs jótékony hatásai: A kezelés a jellegéből fakadóan serkenti a vérkeringést és egyszerre frissíti a testet és a lelket. A hátmasszázs élénkítő és lazító hatásának köszönhetően tökéletes lehetőség stresszoldásra vagy akár helyi fájdalomcsillapításra is.

Frissítő-lazító masszázs

Frissebb, kipihentebb közérzet

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. Feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

 A lazító masszázs nemcsak ellazítja a feszült izmokat, megnyugtatja az idegrendszert, ami a test ritmusának lelassulását idézi elő. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés és így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul.

Nagyon sokunknak sérülésekből vagy betegségekből származó krónikus fájdalmakkal kell élnünk mindennapjainkat. A masszázsterápia segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, azon kívül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású.

Talpmasszázs

Öngyógyító folyamatok beindítása

A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A “közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira. Serkenti a vér és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, azok szervezetből való eltávolítását. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, fájdalomcsillapító hatással is bír.

A masszázs stresszoldó hatást is kifejt, a feszültség oldódik, a testi, lelki teherbírás növekszik a kezelések hatására.

Fontos gyógymód a betegségek megelőzése céljából is.

Nyirokmasszázs (nyirokdrenázs)

Méregtelenítés masszázzsal

A nyirokmasszázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. A körkörös, gyengéd nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, elvezeti a felgyülemlett folyadékot, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok-méreganyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását.

 Aktiválja az anyagcsere folyamatokat, javítja a vérkeringést, a sejtek tápanyag és oxigén ellátását, hat a vénákra is, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglévő gyulladások gyógyulását.

 Javítja a narancsbőr-cellulit állapotát, tehát bőrfeszesítő hatású is.

Cellulitmasszázs

Narancsbőr megszüntetésének kiváló kiegészítő kezelése

A cellulitmasszázs nem más, mint a kissé módosult kötőszövet átdolgozása az érintett területeken. Vérbőség, anyagcsere fokozás útján a méreganyagok kiválasztása felgyorsul a problémás terület átmasszírozása majd tekercselése után.

A masszázs javítja a nyirokkeringést és a szövetek oxigén ellátását. Elősegíti a nyirok véráramba jutását és kiürülését. Ezt a hatást a speciális krémek és a fóliás tekercselés tovább fokozzák. A masszázs önmagában azonban nem elég, étrend és életmód változtatásra is szükség van. Emellett nagyon fontos a fokozott folyadékbevitel.

Alakformáló (fogyasztó) masszázs

Fogyás koplalás nélkül

Napjainkban szinte népbetegség a túlsúlyosság, s a magyar emberek mintegy fele küzd a fölösleges kilók ellen. Sanyargatja magát különféle fogyókúrákkal, mely általában csak ideiglenes eredményt hoz, s a kilók rövidesen visszatérnek, sőt még gyarapodnak is, s a sanyargatás kezdődik elölről. Ennek a végeláthatatlan küzdelemnek vethet gátat a fogyasztó, zsírégető, alakformáló masszázs, mely során a szervezet a fölösleges zsírrétegtől szabadul meg.

A masszázs során egy speciális zsírégető krémet a fogyasztani kívánt testrészbe (testrészekbe)  masszírozunk, egy fájdalommentes technikával, minden segédeszköz nélkül, kézzel.

Lávaköves masszázs

Aromaterápia és pozitív energia

Lávaköves masszázs alatt egészen pontosan egy olajos masszázst értünk, amikor is 40-60 C-ra hevített lávaköveket /bazalt/ helyeznek fel a testre. A test különböző energiaközpontjai mentén helyezik el a nagyobb köveket, melyek itt fejtik ki jótékony hatásukat. A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Illóolajok felhasználásával fokozható a masszázs hatása, amit páciensekre szabottan állítanak össze attól függően, milyen jellegű panasszal érkezett. A lávaköves masszázs pozitív hatását főleg a vérkeringés serkentésében, a nyirokkeringés javításában, méregtelenítésben, izomlazításban fejti ki, de ezen felül enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel hő hatására az illóolajok jobban beszívódnak az emberi testbe.

Metamorf masszázs

Lelki blokkok, hátráltató emlékek feloldása

A Metamorf masszázs egy speciális lelki blokkoldó technika, amivel a beragadt érzelmi energiákat tisztítjuk. Segít, hogy önmagadra találj, és/vagy újra összhangba, egységbe kerülj magaddal. Egy igazán finom lélekgyógyítás. Kényelmesen, kellemesen, ruhában fekve, puha takaróval betakarva, biztonságban, védelemben, ellazulva. A finom érintések a kezelt személyt egy olyan relaxált állapotba juttatja, ami által lehetségessé válik, hogy a tudatalattiból kioldódjanak a lelki blokkok.

MIK AZOK A LELKI BLOKKOK? Mindennapjainkban különböző lelki hatások érnek, melyek elraktározódnak tudatunk legmélyén A negatívak,pl csalódás, félelem, sokk, szeretetmegvonás, szégyen stb. sokszor tudatosan már nem is emlékszünk, de teherként továbbra is cipeljük őket magunkban. Ezek a lelki blokkok gátolják az egészséges energiaáramlást, így erőteljes hatással vannak tudatunkon keresztül a mindennapi életünkre is, és akár testi problémákat is okozhatnak.

A METAMORF MASSZÁZS SEGÍT 3 múltsíkon párhuzamosan feloldani a blokkokat.
– Az előző életünkből hozott feldolgozatlan sérüléseket.
– A magzati korban elszenvedett sérüléseket, emlékeket.
– A jelen életünkben a mai napig átélt történéseket.

HOGYAN? Ez a technika a gerinc reflex pontjait célozza meg. A metamorf masszázs lágy, finom érintésekkel (a lábon, kézen és a fejen) a gerinc reflex pontjain keresztül stimulálja a gerincet, és a keletkező energia-hullám kilöki ezeket a gátakat. 

HATÁSA:  Segít eltüntetni a félelmeket, a gátlásokat, nyomasztó érzéseket. Nyitottabbá, oldottabbá tesz. Megnő az önbizalmunk, életkedvünk, és az életbe vetett hitünk. Rendbe jöhetnek a pszichoszomatikus tünetek. Segít bennünket kiteljesedésünkben, az életünkben való előrehaladásban, segít harmóniába kerülnünk magunkkal és környezetünkkel.

Bárki számára javasolt, aki fizikai szinten is szeretné megtámogatni a lerakódott negatív lenyomatok kitisztulását a testből.
Létrehozója Gaston Saint-Pierre, aki a reflexológiát ötvözte az energetikával, a filozófiával és a hermetikával.

Lélekmasszázs

Élvezze a test-lélek-szellem harmóniáját

A Holistic Pulsing vagy Lélekmasszázs egy manuális (kézzel végzett) terápia, amely tágabb értelemben véve a masszázsformákhoz tartozik. Egy gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika.

A testben áramló energiák blokkjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít.

A masszázs célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. A kezelt személy kellemes, mély ellazulást él át. A ritmussal – ami hasonló a szívveréshez – a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.

Az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet- lelket-szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly.

A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve. Testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak vagy csak egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat, vagy egyszerűen csak egy kis kényeztetésre vágynak.

Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek, szorongások oldásában, a pánikbetegség, a depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia.

Tanulási nehézségekkel vagy magatartási zavarokkal  küzdő gyermekek tüneteinek enyhítésében.

Várandós kismamák számára ugyancsak jótékonyan hat.

A kezelés kényelmes ruhában történik, ez is elősegíti a kezelt személy kellemes ellazulását.

A test sohasem hazudik. Az elme mindenféle trükköt ismer, de a test mindig elárulja, hogyan érezzük magunkat. Fontos, hogy odafigyeljünk rá. A betegség például üzenet – sokszor ébresztő, hogy meglássuk végre, mi zajlik az elménkben.

Gelong Thubten

Mi az, ami egészséges? A helyes mérték. Figyelj oda a jelekre, amelyeket a szervezeted küld! Nevezd tudatosságnak (mindfulness), józan észnek vagy ahogy tetszik – de vedd komolyan, ha a tested üzen!

Thomas Pfeifer

%d blogger ezt szereti: